Nordic Stage Fight Society (NSFS) koosneb Põhja- ja Baltimaade regiooni rahvuslikest lavavõitlusliitudest ning eraliikmetest üle maailma.
Pakkudes workshope, personaaltreeninguid ning sertifitseeritud teste, on NSFSi eesmärk avardada lavavõitlust kui etenduskunstide liiki ning anda võimalusi liitu kuuluvatel õpetajatel ning etendajatel end arendada.

NSFS püüdleb selle nimel, et õpilased omandaksid oskused publikut liigutada ja nende silme all usutavalt võidelda. Koolitused aitavad mõista nii tehnikate taga peituvaid põhimõtteid, kui ka oma keha, muutes õpilased kohanemisvõimeliseks ja võtmaks vastu mis tahes koreograafi antud võitlusstiili.

NSFSi sertifitseerimistestid
Teste peetakse kontrollpunktideks õpilase teekonnal saamaks parimaks võimalikuks lavavõitlejaks. Võitluse hindamine lisab pinget, kuna võitluse elavdamiseks peavad tehnika ja artistlikkus koostööd tegema. Sertifitseerimisprotsess annab ka õpetajatele võimaluse näha, kuidas õpilane esinemisolukorras reageerib, paljastades seeläbi tugevused ja nõrkused, mida hiljem koos õpilasega tagasisides arutada, et arengut edasi aidata.

Sertifikaadid on jagatud kolme plokki: plokk 1, plokk 2 ja plokk 3.
Plokk 1 testid keskenduvad tugeva vundamendi hankimisele ja kasutavad relvi, mis on olulised hea baasi loomiseks: laimõõk, rapiir ja käsivõitlus.
Plokk 2 keskendub kahele relvale korraga ja õpilase kahe kehapoole koordinatsiooni parandamisele: kaigas, rapiir ja pistoda ning mõõk ja kilp.
Plokk 3 keskendub detailidele, kiirusele, kohanemisvõimele ja stiliseerimisele. Nendel eesmärkidel on valitud relvad: väike mõõk, nuga ning teatraalsed võitluskunstid (TMA).
Kõigil kolmel testitasemel eduka tunnistuse saanud õpilane pääseb edasijõudnute gruppi, kus õpetajad pakuvad eritunde, et arendada esineja artistlikkust edasi. Sellel grupil ei ole eraldi sertifikaati ega kindlat õppekava peale selle, et saaks töötada iga õpilasega, laiendades nende kunstilist ulatust lavavõitluses.

NSFSi testide edukas läbimine ning neile järgneva mentorprogrammi täitmine on eeldus rahvusvaheliselt tunnustatud lavavõitluse õpetajaks saamisel.
Kuid testidel osalemine ega kogu sertifitseerimisprotsessi läbimine pole kohustuslik.

Vaata NSFS kodulehte!